Sunday, October 26, 2008

Radacini

Pe tine te-am intalnit fara sa stiu…de fapt, cred ca tu m-ai intalnit pe mine pe cand erai in clasa a treia si te intorceai de la scoala, mirandu-te cine oare m-a adus din senin in imparatia ta.
Eu… pur si simplu ti-am simtit prezenta pe cand tu ma tachinai sau imi dadeai ordine si apoi putin mai tarziu, cand eu negociam in schimbul discretiei o pseudo-protectie.
Prima data ai fost prea mare iar acum esti prea departe si cu toate astea AND-ul ne uneste aleator conversand despre radacini in drum dinspre aeroport si-mi dau seama ca sangele are memorie iar daca unele lucruri nu se spun, cu siguranta se simt.
Am invatat de la tine sa am grija cu cine merg la drum lung caci daca alegerea e buna cel ce iti sta alaturi te ridica, ca poti sa fii pentru copii tai o masura din parintii ce te-au crescut si ca poti avea mai mult cand ai curajul sa indraznesti.
Mi-e dor sa jucam o ca la balta, o ungurica,un toc… si in schimbul unei date increngaturi genealogice nu-ti cer decat sa continui sa existi pentru ca intr-o lume atat de mica tu ai puterea sa creezi un univers.

Negot

Macii rosii se topesc in albastrul padurii aparate de bratul stramb al unei fantani cu cumpana in timp ce din mintea mea se inalta spre abis un gand gata sa se sparga de nedumerire; din degete imi cresc pene galbene si cristale verzi ca si cand as suferi o metamorfoza dintr-o viata in alta si ma intreb daca schimbarea e buna cand faci negot intre intim si social plecand de la premisa ca timpul e un joc cu suma nula.

Joc

Da-te de trei ori peste cap si-ai sa devii mai tanar, caci din tumbele astea ti se va face brusc dor de copilarie...
Apoi, fa o pirueta in sens invers acelor de ceasornic si-ai sa fii mai intelept, caci din reiterari se naste invatarea...
Si mai la urma, intinde-te pe pamant si te vei simti la inaltimi, caci de la primul nivel o sa-ti dai seama cat avant castigasei si cate orizonturi ti s-au reconturat...

Friday, October 17, 2008

Lista

Sa vad un adolescent frumos dansand pe strada la 8 si ceva dimineata si sa-mi amintesc...

Sa sar cu parasuta de la 4000 de metri...tocmai de ziua mea.

Sa iau cina "la palat" ascultand prima data Seu Jorge si Ana Carolina in concert...

Sa joc ore in sir la hora, in Giubega...


Sa...


Continuati!

Wednesday, October 15, 2008

Prima

Acum 31 de ani

m-am intalnit cu voi pentru ca trebuia sa ma nasc si cum berzele urmau sa plece, am ajuns sa imi exprim bucuria de a trai intr-un spital oarecare, intr-o miercuri de septembrie, dimineata... sa fi fost vreo 6


De atunci

voi mi-ati udat radacinile si mi-ati hranit sufletul asa cum ati stiut voi mai bine, chiar daca uneori erati sortiti greselii

iar eu m-am desprins incet de pamant si-am ales sa zbor................................

pentru ca voi, tragandu-va din ingeri, ma inzestraserati cu aripi


Acum

ma-ntorc desculta spre inceputuri si nici nu stiti cat ma bucur c-ati fost VOI la primele mele intalniri din viata asta, intalniri inadins!

Monday, October 13, 2008

Welcome

I am wondering why did you choose to read these lines right now...
Well...for sure I can guess but I will let you answer.
Enjoy!

Who am I...

My photo
Timisoara, Romania
I am Miu and I believe happiness is a choice