Sunday, June 28, 2009

Dialoghi

Lui: Amore…cosa significa gorgeous?
Lei: Significa molto bello, amore, tipo…come te...

*

Lui: Amore, ti ricordi quella sera quando abbiamo fatto l’amore su questa spiaggia? Che bello….
Lei: No, non mi ricordo…
Lui: Ah...allora non eri tu …

*

Lui: Hai preso le mie chiavi?
Lei: Si
Lui: Hai preso la mia giacca?
Lei: Si
Lui: Hai preso anche la borsa?
Lei: Si
Lui: Il mio cuore…?
...

Tuesday, June 23, 2009

Travel notes June

Hungary, motorway, 32 degrees outside, “let it snow” on the radio


Austria, silence, clean streets, colorful buildings, bicycles everywhere, people taking care more of their violin than of themselves, walking for kilometers, a biergarten in the middle of nowhere (apparently, as in the area Beethoven worked on his 9th symphony in 1834 – found it afterwards when reading the travel guide), getting in trams at random, excel lessons in the garden, karaoke from donkey to superstar, from single to duet and competition… Stand up! :)
The smell of flowered trees …Look up!
Shivers from memories…Wake up!


Germany, woods, woods, woods, some houses…woods again , travelling in a train full of Romanians, missing the chance to sleep under the bridge, making a wish at the statue’s lost and found secret ring, being too nice and then complaining :)(just for the balance), sincronicity in a bar with red carpet - choosing to talk to one person in the bar and that person was born in Timisoara, motorways for free, a “shocking “ discussion in the car, salmon for lunch,U-bahn 5 persons day ticket is 10 cents cheaper than a back and forth trip for 2, a 3D trip to Africa (elephants like me), a combination between skyscrapers and old buildings, walking the emperors way, playing with the dog in the garden, listening to stories, drinking apflewine in different combinations, candle lights, a surprise in the morning, witnessing a major event, walking in old city centers ( I am amazed how some buildings survived the bombings), printing old coins, parking at Barbarossa’s parkplaz, air classics, ancient baths, nice statues, SPEZIAL: Champagne for breakfast.
Considering a new job… “wing walker”
a new calendar… everyday can be Sunday
a new life…

Friday, June 19, 2009

Trenul de Iasi

Ti-ai luat hainele de duminica si ai plecat la drum. Dintre toate inceracrile ce ti-au fost date, sa-ti vezi copii plecand din tara a fost lucrul la care nu te-ai fi asteptat nicicand…
Funtea ta brazdata de atatea griji, abia ca isi mai aduce aminte de orele cand te trezeai dimineata devreme, te spalai pe ochi in graba, luai o bucata de paine cu branza si fugeai cu oile pe camp. Erau zilele tale preferate, puteai sa asculti linistea si ca vorbesti cu cainele-ti de la stana, doar el stia sa raspunda la toate nedumeririle tale. Ti-amintesti de seara de iarna cand l-ai intrebat cand se va termina razboiul? Ti-a raspuns cu un urlet prelung…si ai inteles indata ca n-avea sa inceteze niciodata, facea partea din ceea ce trebuie sa se intample in lumea asta mare si misterioasa cu gust de dulce-amar ca si sangele.
Iti placea sa stai ore in sir in graul parguit care te invaluia in mireasma de crud. Desi iubeai animalele si puneai suflet in a le ingriji, caii nu ti-au placut niciodata. Am inteles de ce abia cand am aflat ca tatal tau luptase in batalionul de calarie si nu se introsese de pe front…Erai mereu absent cu gandul, mai ales in zilele galbene de duminica, parca o parte din tine a plecat cu el in razboi si a ramas sa-l pazeasca.
Sub palaria de postav gri se inghesuie si vise si amintiri in timp ce ochii tai verzi-albastrui scruteaza orizontul miscat de traiectoria trenului. Vad cum iti ridici mana aspra si tremuranda sa iti stergi o lacrima ce se zbate intre gene, clipesti din cand in cand, sa iti confirmi ca…

Ehehe...Doamne…

Monday, June 8, 2009

Culinare de iunie

Cascaval pane consecutiv (la schimb cu peste)
Cirese de Lipova (din Dacia)
Rosii oltenesti (de la Lovrin)
Telemea de oaie (vanduta de personaj cu clop)
Salata de conopida (servita dupa zmeura)
Masline negre (agatzate pe o scobitoare)
Ardei iute in devenire (actualmente inflorit in ghiveci)
Falafel (mancat la picnic nocturn in opel astra, pe ziar imaginar)

Who am I...

My photo
Timisoara, Romania
I am Miu and I believe happiness is a choice